skip to Main Content
Verkkosivuston Ostajan Ostoskassi

Näin tilaat uuden verkkosivuston

Oletko pohtinut, tarvitsisiko yrityksesi uudet tai ainakin uudistetut verkkosivut? Ovatko entiset sivut ilmeeltään tai sisällöltään jääneet jo hieman ajastaan jälkeen? Kokosimme tähän blogikirjoitukseen muutamia tärkeitä vinkkejä, joita kannattaa ottaa huomioon, kun mietit verkkosivustosi uudistamista.

Onnistunut verkkosivusto on monen eri tekijän summa. Sivuston täytyy olla selkeä, nopea ja helppokäyttöinen, jotta kävijä löytää haluamansa tiedot nopeasti. Sivustoa pitää myös pystyä käyttämään mobiililaitteissa niin, ettei osa sisällöstä leikkaannu näkyvistä. Sivuston päivittämisen pitäisi myös olla näppärää, ettei sisältö pääse vanhentumaan, ja saat sivustosta parhaan mahdollisen hyödyn.

Käyttökokemus

Sivuston suunnitteluun ja testaamiseen kannattaa panostaa, jotta sivustosta tulee sinun yrityksellesi hyvä ja toimiva viestintäkanava. Muista, että kävijän kokemus sivustosta saattaa olla erilainen kuin oma kokemuksesi. Asetu siis kävijän saappaisiin ja mieti, mitä hän toivoisi sivustolta? Mitä toiminnallisuuksia sieltä pitäisi löytyä? Mitä tietoa hän etsii sivustolta? Jos sinulla on esimerkiksi ravintola, löytääkö kävijä sivustoltasi helposti annokset, niiden hinnat tai pystyykö hän jopa tilaamaan niitä etukäteen valmiiksi kotipakettiin?

Ajantasainen ja moderni sivusto kertoo sivustolla kävijöille, että yritys välittää ja näkee vaivaa asiakkaidensa eteen. Panosta siis sivuston testaamiseen ennen julkaisua ja kerää palautetta julkaisun jälkeen. Palautteista saat arvokkaita vinkkejä, joilla voit kehittää sivustoasi edelleen.

Tekniikka kuntoon

Sivuston sisällön ja toimivuuden lisäksi sinun tulee huomioida myös tekniset seikat etenkin, jos olet suunnittelemassa kokonaan uutta verkkosivustoa. Sivuston ylläpidosta on kuukausittaisia ylläpitokuluja. Näihin kuuluvat palvelin- ja verkkotunnuskulut. Verkkotunnuksen voit saada myös ilmaiseksi. Enimmillään kustannus on muutamia kymmeniä euroja vuodessa. Palvelimesta joudut maksamaan kuukausittaista maksua, jonka suuruus riippuu täysin yrityksesi tarpeista eli siitä, kuinka paljon odotat sivustollesi liikennettä ja onko odotettavissa ruuhkapiikkejä. Mikäli pohdit verkkokaupan perustamista, ne vaativat suurempia kustannuksia niin suunnittelun, toteutuksen kuin palvelintarpeiden osalta.

Muista turvallisuus

Älä unohda turvallisuusseikkoja! Käytä tarpeeksi pitkiä ja monimutkaisia salasanoja ja rajoita pääkäyttäjätunnusten määrää. Jos sivustosi on WordPress-alustalla, huolehdi, että käytät aina uusimpia versioita myös WordPressin lisäosista.

Käytä varmuuskopiointiin laadukkaita lisäosia ja tallenna varmuuskopiot pilvipalveluun. Voit ottaa myös käyttöön kaksivaiheisen tunnistautumisen kirjautuessa, esimerkiksi Google Authenticatorin.

Kaksi tärkeintä

Kun olet tilaamassa uutta verkkosivustoa, muista nämä kaksi tärkeää asiaa: 1. budjetti ja 2. aikataulu.

Mieti, kuinka paljon olet valmis sijoittamaan verkkosivustoon ja milloin haluaisit, että yrityksesi uudet tai päivitetyt verkkosivut ovat julkaisukunnossa? Mieti myös, mitä toiminnallisuuksia haluaisit sivustolle? Onko sivustosi perinteinen, yrityksen toiminnan esittelyyn keskittynyt sivusto, verkkokauppa, tarvitko varausjärjestelmää, uusia henkilöstö- tai toimitilakuvia tai esimerkiksi esittelyvideota? Kuinka paljon pystyt tuottamaan itse sivuston tekstisisältöä?

Toivottavasti sait näistä vinkeistä ajattelemisen aihetta ja pohdittavaa verkkosivustoasi varten.  Jos toiveissasi on uudistaa verkkosivustoasi tai julkaista kokonaan uusi sivusto, ota meihin yhteyttä. Jutellaan yhdessä toiveistasi ja katsotaan teille sopivin paketti!

Ilmainen arvio nettisivuista

Tarjoamme ilmaisen arvion yrityksesi nettisivuista. Tarkastelemme sivujasi käyttäjän näkökulmasta ammattilaisten silmin. Kartoitamme sivujen teknisen ja visuaalisen toimivuuden, sisältöjen laadun ja hakukonenäkyvyyden. Tarkastamme myös, kuinka sivuilla toteutuvat esimerkiksi saavutettavuus, responsiivisuus ja turvallisuus.

Mietitkö sivujesi toimivuutta? Ota yhteyttä ja pyydä ilmainen arvio!

Back To Top