Inspiksen omat joulukortit

Inspiksen joulukortteja

Tutustu Inspiksen graafikoiden kädenjälkeen! Joka vuosi Inspiksen graafikot suunnittelevat oman joulukortin. Täällä voit tutustua menneiden vuosien joulukortteihin!

Jo perinteeksi muodostuneessa joulukorttinäyttelyssä Inspiksen suunnittelijat pääsevät loihtimaan omannäköisiään joulukortteja erilaisilla tekniikoilla. Miialle ominaisin tyyli on perinteinen akvarellimaalaus. Inka suunnittelee tyylikkäät graafiset kortit mieluiten tietokoneella. Jenina valokuvaa asetelmia, ja Lauralta kokeilee mielellään tekniikkaa kuin tekniikkaa.  Suunnittelijoille haasteena tässä oli kuitenkin se, että toteutustapa arvottiin ja jokainen kokeili myös itselle vieraampaa toteutustapaa.  Joulukortit esitellään somessa ja seuraajamme voivat äänestää suosikkiaan. Äänestäjistä valitaan voittaja, joka saa palkinnoksi erän valitsemaansa joulukorttia.

Idea joulukortteihin syntyi vuonna 2018. ”Halusimme tietää, millaisista joulukorteista ihmiset ja someseuraajamme tykkäävät, ja millainen tyyli joulukorteissa ihastuttaa”, Miia kertoo. ”Nyt on jo toki käynyt selväksi, että makuja on yhtä monia kuin katsojiakin”. Toisaalta haastettiin myös itseämme kokeilemalla uutta tekniikkaa tai aihetta. 2022 muutimme toimintatapaa ja tekijät valitsevat itse toteutustavan, mutta  aihe on sama.

Mitkä ovat sinun suosikkejasi? Voit myös tilata meiltä yrityksellesi sopivat joulukortit!

Alla esittelyssä kunkin vuoden joulukortit ja voittajat.

Joulukortit 2021

Vuonna 2021 äänestyksen voitti Inkan Himmeli-kortti. ”Kortin idea lähti himmelistä. Himmelit ovat kiehtovia joulukoristeita, rakenteeltaan hentoja, mutta muotokieleltään vahvoja ja moderneja.”

Joulukortit 2020

Vuonna 2020 suosituimmaksi kortiksi valikoitui Lauran sinistä tunnelmaa hehkuva vektoritekniikalla toteutettu ”Talviyö”. ”En ole mikään mahdoton jouluihminen, joten halusin kuvata kortissa tunnelmallista talvea. Hiljainen ja levollinen lumisade kirkkaana kuutamoyönä on parasta talvessa, ja vielä jännittävämpää olisi samoilla jylhässä kuusimetsässä kohti tuntematonta määränpäätä. Tässä kortissa kurkistetaan tuohon maisemaan”, Laura kertoo.

Joulukortit 2019

Vuonna 2019 voiton vei Miian tekemä perinteinen akvarellikortti ”Orava ja tonttutyttö”. ”Joulun tunnelma on lempeä ja lämpöinen ja sen tunnelman tahdon välittää myös suunnittelemassani joulukortissa. Akvarellit ovat minulle luontainen väline kuvituksien tekemiseen, lapsesta asti olen ihaillut Rudolf Koivun satumaisia joulukuvituksia ja Martta Vendelinin tunnelmallisia ja selkeitä maalauksia.”

Joulukortit 2018

Vuoden 2018 korttiäänestyksen voitti Inkan Hyvän joulun toivotus -kortti.

Tsekkaa myös nämä artikkelit