Työharjoittelu Inspiksellä

Sini Pirneksen Design Inspiksellä tekemä painotuote Ruokariihi-projektille

Neljän kuukauden työharjoittelu Inspiksellä on nyt takanapäin. Valmistun mediapalveluiden toteuttajaksi Oulun seudun ammattiopistosta. Suoritin Inspiksellä opintoihini liittyvät julkaisugrafiikan tuotannon, valokuvatuotannon, verkkopalvelutuotannon ja media-alalla työskentelyn näytöt.

Inspis työnantajana

Minut otettiin hyvin mukaan Inspiksen porukkaan ja tuntui kivalta, että jo heti alussa minulle annettiin vastuuta ja oikeita töitä. Olen ollut mukana asiakasyrityksen esittelyvideon kuvauksissa, tehnyt verkkosivuja, suunnitellut pienimuotoisia painotuotteita, ylläpitänyt Inspiksen somea sekä paljon muita työtehtäviä, joiden kautta olen saanut arvokasta työkokemusta.  Harjoittelun aikana minua ovat tukeneet Inspiksen rautaiset ammattilaiset, joilta on ollut aina helppo kysyä neuvoa.

Oppia työn kautta

Yksi työelämästä saatu oppi on se, että vaikka koulussa kannustetaan olemaan luova, useissa oikeissa työprojekteissa tulee noudattaa tarkkaan asiakkaan graafista ohjeistoa. Oman vision toteuttaminen jää sillon sellaisiin projekteihin missä on ns. vapaat kädet. On taito erottaa nämä kaksi asiaa toisistaan.

Harjoittelun jälkeen

Harjoittelu Inspiksellä on auttanut oman ammatti-identiteetin löytymisessä ja vahvistanut mielikuvaa siitä, millaista työtä haluan tehdä tulevaisuudessa. Suunnitelmissa onkin syventää media-alan opintoja mahdollisuuksien mukaan.

Kiitos vielä kaikille inspisläisille mukavasta ja oppirikkaasta keväästä!

Tsekkaa myös nämä artikkelit