Värisuunnittelu

Design Inspis värisuunnittelu väripaletit

Värit ja värisuunnittelu ovat tärkeä osa visuaalista viestintää. Väreillä ja niiden sävyillä luodaan merkityksiä ja mielleyhtymiä. Jos tavoitteenasi on luoda harmoninen kokonaisuus, muista ottaa huomioon värien yhteensopivuus. Joskus toisiinsa sopivien väriyhdistelmien valitseminen voi kuitenkin tuntua vaikealta. Kokosimme tähän blogitekstiin muutaman työkalun, jotka helpottavat värisuunnittelua ja auttavat löytämään yhteensopivia värikokonaisuuksia.

Adobe Color

Adobe Colorilla voit luoda omia väriteemoja ja ladata ne suoraan esimerkiksi Photoshopiin. Väriteemojen lataaminen vaatii kuitenkin kirjautumisen Adobe-tilille. Voit luoda teemoja vaikka omista valokuvistasi, jolloin Adobe Color poimii automaattisesti värit kuvasta. Teemoissa on aina viisi väriä, joille on tarkat HEX-koodit eli väriarvot. Väriarvot saat talteen ilman kirjautumista. Adobe Colorissa voit myös tutustua muiden käyttäjien luomiin valmiisiin väriteemoihin tai hakea teemoja hakusanoilla.

Coolors.co

Selkeän ja helppokäyttöisen Coolors.co:n toimintaperiaate on sama kuin Adobe Colorissa. Coolorsiin luodaan käyttäjätunnus, jonka jälkeen voit tallentaa omat teemat käyttäjätilillesi. Voit muokata väriarvoja oman mielesi mukaan. Voit myös tallentaa luomasi väriteeman esimerkiksi .pdf- tai .png-tiedostona.

Colormind

Colormindissa on paljon työkaluja värisuunnitteluun. Edellä mainittujen toimintojen lisäksi Colormindissa näet yhdellä hiiren napsautuksella, miltä väriteemasi näyttäisi verkkosivuilla. Tämä auttaa hahmottamaan, kuinka voit luoda värien avulla näytön rakenteen ja helpottaa elementtien erottumista toisistaan.

Yrityksen värimaailman suunnittelussa otetaan väriharmonian lisäksi huomioon värien psykologinen merkitys ja se millä tavalla värit ovat osa yrityksen imagoa ja tunnistettavuutta. Graafiset suunnittelijamme auttavat mikäli tarvitse apua yrityksesi ilmeen suunnitteluun ja kehittämiseen. Ota yhteyttä!

Tsekkaa myös nämä artikkelit