Somekuvat helposti! – Päivitettävät somekuvat helpottavat sosiaalisen median sisällöntuotantoa

Somekuvat

Yhtenäisellä visuaalisella ilmeellä yrityksesi brändi on tunnistettavissa kaikissa markkinoinnin kanavissa, myös sosiaalisessa mediassa. Päivitettävillä somekuvilla saat näyttäviä kuvia someen nopeasti.

Visuaalisuus ja laadukkaat kuvat ovat somessa tärkeitä. Mutta miten tuottaisi somekuvat helposti, jotta ne sopisivat brändi-ilmeeseen ja erottuisivat kuvavirrasta? Ja mistä aika niiden tekemiseen? 

Ammattilaisen suunnittelemilla somekuvapohjilla, joita voit itse päivittää, pystyt luomaan monipuolisia, näyttäviä ja yrityksen brändi-ilmeen mukaisia kuvia sosiaaliseen mediaan. Päivitettävät somekuvat helpottavat ja nopeuttavat sosiaalisen median sisällöntuottajan työtä merkittävästi. Kun ammattilainen on valmiiksi sommitellut teksteille, kuville ja grafiikoille sopivat paikat, voit itse lisätä pohjiin tarvittavat tiedot, kuvat ja elementit. Näin saadaan aikaan visuaalisesti näyttäviä ja silti brändiuskollisia somekuvia. 

Päivitettävät kuvapohjat helpottavat ja nopeuttavat sisällöntuotantoa, sillä joka kerta ei tarvitse suunnitella kokonaan uutta kuvaa. Kuvat ovat myös valmiiksi oikeassa, kuhunkin somekanavaan sopivassa kuvakoossa. 

Päivitettävät somekuvat ovat hyvä valinta erityisesti, jos yritykselläsi ei ole omaa graafista suunnittelijaa. Yhteiset pohjat ovat käteviä myös silloin, jos yrityksessäsi on useita eri sisällöntuottajia. Tällöin kuvien fontit, värit, kuvafiltterit ja elementit pysyvät samanlaisena käyttäjästä riippumatta. 

Lue myös: Hyvä somepostaus – 7 vinkkiä tekstin kirjoittamiseen

Päivitettävät somekuvat helposti monenlaisiin somejulkaisuihin

Päivitettäviä kuvapohjia voi tehdä moneen erilaiseen käyttötarkoitukseen. Ne sopivat erityisesti silloin, kun sisällöntuotannossa on selkeitä teemoja, jotka toistuvat somejulkaisuissa. Pohjia voi olla esimerkiksi:  

 • palveluiden esittelyyn
 • henkilöstön esittelyyn
 • merkkipäiviin
 • tapahtumiin
 • infografiikkaan
 • sitaatteihin, esimerkiksi asiakaspalautteisiin ja referensseihin
 • tai muuhun yrityksen liiketoimintaan liittyviin teemoihin. 

Olemme tehneet pohjia esimerkiksi asuntoesittelyihin ja asumisoppaaseen Vaasan opiskelija-asuntosäätiölle. 

Pohjia voi tilata aina lisää, kun tarpeet muuttuvat!  

Somekuvan muokkaus – miten somekuvapohjia päivitetään itse?

Somekuvan muokkaus valmiissa pohjassa onnistuu tutussa PowerPointissa tai helpon Canvan avulla. Canvan etuja on se, että se on erityisesti tarkoitettu visuaaliseen suunnitteluun ja kuvien muokkaukseen. Se toimii pilvipalvelussa, joten ohjelmaa voi käyttää mistä vain, selaimella tai kännykällä. Canvasta on saatavilla ilmaisversio tai maksullinen Canva Pro -versio. Canvan hyviä puolia on myös se, että voit julkaista kuvat suoraan Canvasta someen, jolloin kuvaa ei tarvitse ladata omalle tietokoneelle, ja yksi välivaihe jää pois. 

Somekuvapohjat tehtyämme lähetämme linkin suunnittelemaamme valmiiseen Canva-mallipohjaan. Linkistä käyttäjä voi käydä lataamassa pohjan omalle Canva-tililleen. Voimme tehdä pohjat myös suoraan yrityksenne tai organisaationne Canva-tunnusten alle. Tämän jälkeen pohja on käyttövalmiina.

StaffMaxille sunniteltuja Canva-mallipohjia sisällöntuotannon tueksi.

 

Näin päivität suunnittelemiamme pohjia Canvassa: 

 1. Avaa pohja. 
 2. Päivitä tarvittavat tekstit, kuvat, logot ja elementit. 
 3. Lataa kuva suoraan somepalveluun tai lataa se omalle koneellesi tai kännykällesi. 

Jos yrityksellä tai organisaatiolla ei ole kiinnostusta ottaa käyttöön tai aikaa opetella käyttämään uusia sovelluksia, toteutamme päivitettävät somekuvat myös PowerPointiin. PowerPoint vaatii kuitenkin Microsoft Office -lisenssin eikä päivittäminen ole ihan yhtä helppoa kuin Canvassa – onhan PowerPoint varsinaisesti tarkoitettu diaesitysten toteutukseen. 

Kun PowerPoint-pohja on suunniteltu, on se valmis käytettäväksi. Kun haluat päivittää kuvan sisältöä: 

 1. Avaa pohja. 
 2. Päivitä tarvittavat tekstit, kuvat, logot ja elementit. 
 3. Tallenna pohja kuvaksi jpg.- tai png.-muotoon omalle koneellesi. 
 4. Lataa kuva some-palveluun. 

Voimme suunnitella somekuvapohjia myös esimerkiksi Illustratoriin tai Photoshopiin, mutta nämä ovat tarkoitettu ensisijaisesti ammattilaiskäyttöön, ja kuukausimaksuhinnat ovat kalliimmat. Yritysten perussomekuvien toteutukseen nämä ovat usein turhan järeitä työkaluja. 

Päivitettävät somekuvat helposti Inspikseltä 

Me Inspiksellä olemme toteuttaneet usealle yritykselle ja organisaatiolle erilaisia päivitettäviä somekuvapohjia. 

Meillä somekuvapohjapakettiin kuuluvat somekuvapohjat kolmessa eri kuvakoossa, yleensä vaaka (1,91:1), neliö (1:1) ja story (9:1). Hintaan sisältyy enintään viisi väriversiota pohjasta sekä käyttöönotto-opastus, jossa opitte päivittämään ja käyttämään pohjia.  

Kuulostaa helpolta, vai mitä? Tilaa sinäkin yrityksellesi tai organisaatiollesi somekuvapohjat, joita voi päivittää itse helposti! Ota yhteyttä! 

Tsekkaa myös nämä artikkelit