Canva – luo tyylikästä ja visuaalista sisältöä helposti Canvalla

Visuaalista sisältöä helposti Canvalla - Design Inspis

Canva on verkossa toimiva edullinen ja helppokäyttöinen sisällöntuotantoon sopiva suunnitteluohjelma, jonka avulla voit suunnitella visuaalisia sisältöjä eri tarkoituksiin. 

Voit luoda Canvalla tyylikkäitä visuaalisia sisältöjä, kuten esityksiä, somekuvia, esitteitä, julisteita ja flyereita. Canvalla onnistuu jopa somevideoiden ja videokollaasien tekeminen. Canva toimii niin verkkoselaimessa kuin mobiilisovelluksessa. 

Canva helpottaa markkinointisisältöjen luomista yrityksissä ja organisaatioissa. Kun yritykselle on toteutettu brändi-ilmeen mukaiset pohjat, on niitä helppo päivittää itse. 


Millaiseen suunnitteluun Canva sopii?
 

Canva sopii parhaiten somekuvien ja infograafien päivittämiseen sekä yksinkertaisten visuaalisten materiaalien, esimerkiksi esitysmateriaalit, luomiseen.  

Haastavampaan graafiseen suunnitteluun suosittelemme ehdottomasti Adope Photoshop ja InDesign -ohjelmia sekä ammattitaitoista graafista suunnittelijaa. 


Kuinka Canvaa käytetään?
 

Canvasta löytyy useita eri mallipohjia, valmiita fontteja sekä lukuisia kuvia ja ikoneita, joita hyödyntämällä on helppo toteuttaa tyylikkäitä visuaalisia sisältöjä. Palvelu toimii ns. drag-and-drop eli raahaa ja pudota -menetelmällä. 

  1. Valitse ensin mallipohja, jota lähdet muokkaamaan. Voit myös valita täysin tyhjän pohjan, jolle suunnittelet pohjasi täysin alusta lähtien. 
  2. Kuvanmuokkaus-näkymä antaa sinulle vapaat kädet suunnitella haluamasi julkaisu. Vasemmalla olevasta valikosta voit valita pohjaasi eri elementtejä kuten fontteja, kuvituksia, kuvia tai videoita joko klikkaamalla tai raahaamalla ja pudottamalla niitä suunnitelmaasi. Voit myös valita lukuisista eri mallipohjista, jota lähdet muokkaamaan. 
  3. Pääset muokkaamaan pohjassa olevia elementtiä klikkaamalla niitä ja valitsemalla ylävalikosta, mitä haluat sille tehdä. Voit esimerkiksi vaihtaa väriä tai fonttia, suurentaa tai pienentää fonttikokoa tai lukita ja ryhmitellä eri elementtejä. Pääset siirtämään elementtejä klikkaamalla ja raahaamalla ne haluamaasi paikkaan. 
  4. Kun olet tyytyväinen suunnitelmaasi, voit ladata työsi klikkaamalla Download-nappulaa oikeassa yläreunassa. Voit valita missä muodossa haluat työsi ladata, .pdf-, .jpg- tai .png-muodossa, tai voit julkaista kuvasi Canvasta suoraan sosiaaliseen mediaan.  


Kun seuraavan kerran aukaiset Canvan, näet viimeksi suunnittelemasi julkaisun pääsivulla. Klikkaamalla julkaisua pääset muokkaamaan sitä uudelleen.
  

Canvassa on mahdollista myös yhteistyöskentelyyn – tiimisi voi kommentoida tai muokata julkaisuja. 


Maksulliset Canva Pro ja Canva Yrityksille
 

Perusversio Canvasta on ilmainen, mutta tarjolla on myös maksulliset Pro- ja Enterprise-versiot. Canva Pro on tarkoitettu yksittäisille henkilöille tai pienille tiimeille, noin 1-5 henkilölle.  

Canva Pro -ohjelma saat käyttöön kaikki Canvan ikonit sekä kuva-, video- ja äänimateriaalit, ja käytössä on joitain lisäominaisuuksia, joita Free-versiossa ei ole. Brändipakettien avulla voit käyttää brändisi fontteja ja värejä. Pro-ohjelmassa voit myös esimerkiksi poistaa kuvien taustat, ajastaa somesisältöjä ja muuttaa suunnittelumallien kokoja. 

Pro-ohjelma tarjoaa myös työkaluja tiimityöskentelyyn: voit kutsua ihmisiä muokkaamaan kanssasi tai aseta tiimisi hallinnoimaan brändin resursseja, jättämään palautetta, hankkimaan hyväksyntöjä ja skaalaamaan visuaalista sisältöä. 

Isommille yrityksille tarkoitettu Yrityksille-versio mahdollistaa vielä kattavammin brändielementtien, kuten logojen, fonttien ja värien hyödyntämisen. Voit lukita tietyt brändielementit niin, että niitä ei pääse muokkaamaan. Lisäksi siinä on muita ominaisuuksia kuten sisäänrakennettu materiaalien hyväksymisprosessi, ympärivuorokautinen tukipalvelu sekä rajattomasti tallennustilaa. 

Oppilaitokset, koulutusorganisaatiot sekä voittoa tavoittelemattomat yhdistykset voivat hakea Canva Pro:n ilmaisversiota käyttöönsä. 


Näin saat Canva Pro -ohjelman ilmaisversion oppilaitokselle, järjestöllesi tai yhdistyksellesi käyttöön
 

Canvasta on olemassa kaikille ilmainen versio, mutta tarjolla on myös Canva for Nonprofits -ohjelma, joka tarjoaa Canvan Pro -version ilmaiseksi järjestöjen käyttöön. Pro-versiossa on laajemmin sisältöä ja ominaisuuksia, kuten esimerkiksi kuvien tallentaminen png-muodossa. Kyseiseen ohjelmaan haetaan Canvan sivujen kautta. 

Hakiessasi Nonprofit-ohjelmaan, ota huomioon seuraavat asiat: 

  • Hakemus on tehtävä englanniksi 
  • Liitteeksi tarvitaan yhdistysoterekisteri 


Canvan Nonprofit-ohjelmassa saat käyttöön: 

  • Mahdollisuuden jopa 10 tunnukseen 
  • Yhteinen sisällön julkaisukalenteri 
  • Mahdollisuus tallentaa luonnoksia ja lähettää niitä toisilleen


Lue myös:
Somekuvat helposti – Päivitettävät somekuvat helpottavat sosiaalisen median sisällöntuotantoa.

Tsekkaa myös nämä artikkelit