Vaikuttavat videot

Design Inspiksen aamukahavilla yritysvideoiden tekijä Päkä Rehu

Inspiksen aamukahavit ovat nyt siirtyneet Facebookin livelähetyksistä Instagramiin, IGTV:n puolelle. Tervetuloa kahavittelemaan kanssamme joka kuukauden kolmantena perjantaina kello 9 alkaen!

Ensimmäiset Instagram-kahavit korkkasimme perjantaina 20.9. Päkä Rehun kanssa. Päkä Rehu Oy on yhden naisen tehokas firma, joka on keskittynyt yritysvideoiden tekemiseen. Inspiksen Miia jutteli Päkän kanssa siitä, miksi videot ovat niin suosittuja tänään ja miten niillä voidaan vaikuttaa.

Mistä videoiden suosio johtuu?

Tänä päivänä jokainen meistä kantaa mukanaan jonkinlaista mobiililaitetta. Kännykällä on helppoa kuvata ja katsoa videoita missä vaan ja milloin vaan. Videoita on tarjolla kaikenikäisille. Niistä saa helposti uutta tietoa ja niiden parissa myös viihtyy. Myös nettiyhteydet ovat nopeutuneet: videoiden katsominen on helppoa ja näppärää.

Miksi yritysten kannattaa suosia videoita?

Päkän yritys on keskittynyt kuvaamaan yritysesittely- ja mainosvideoita lähinnä pk-yrityksille. Päkän mielestä video antaa paljon syvemmän käsityksen asioista kuin tekstin ja still-kuvan yhdistelmä. Video on läpinäkyvämpi kommunikointimuoto: videon avulla yrityksestä ja sen toiminnasta saadaan monipuolisempi kuva.

Lisäksi videoiden avulla on helpompaa vaikuttaa tunteisiin. Ne koskevattavat. Moni meistä varmaan muistaa erityisen hauskan tai surullisen videon paremmin kuin vaikkapa yksittäisen mainoslausahduksen. Toki näitä tarttuvia mainosfraasejakin on myös olemassa!

Kun video vaikuttaa tunteisiin tai herättää niitä, videota halutaan myös jakaa sosiaalisessa mediassa eteenpäin. Verkkosivuilla viihdytään paremmin ja pidempään, jos niillä on videoita. Videot parantavat hakukonenäkyvyyttä ja niiden avulla voit myös kehoittaa toimimaan. Videot ovat tarinoita, jotka imaisevat mukaansa. Ei siis ihme, että ne ovat yhä suositumpia.

Milloin ei kannata lähteä tekemään videota?

Silloin, jos siihen ei ole aikaa. Videon tekeminen vaatii panostusta myös itse yritykseltä. Jos yritykselläsi on vain vähän aikaa käytettävissä videon tekemiseen, yksi vaihtoehto on tilata esimerkiksi asiakaskokemusvideo. Silloin yrityksesi asiakkaat ovat videon pääosissa. Nyrkkisääntönä voidaan sanoa, että mitä enemmän aikaa on videon suunnitteluun, sitä parempaan lopputulokseen päästään! Keskeneräisiä videoita ei kuitenkaan koskaan kannata julkaista, Päkä muistuttaa.

Minkälainen on hyvä video?

Kuten mainitsimme jo aiemmin, hyvän videon ytimessä on kiinnostava tarina. Videon pituudella ei ole niinkään suurta merkitystä. Pituus voi olla 15 sekuntia, minuutti tai vaikka viisi minuuttia, jos tarve vaatii. Videossa pitäisi kuitenkin olla jokin hyvä koukku ensimmäisen viiden sekunnin aikana, jotta katsojat jaksavat katsoa videon loppuun.

Miten syntyy hyvä video?

Päkä tapaa kaikki asiakkaansa kasvotusten. Hän kyselee tietoja asiakkaasta, videosta ja halutusta tyylistä. Käsikirjoitus mietitään yhdessä asiakkaan kanssa. Päkä kuvaa suurimman osan videoista yksin. Joskus isoimmissa projekteissa hänellä on ollut assistentti apuna.

Kalenteriajassa videon tekemiseen saattaa mennä parisen viikkoa. Aloituspalaverien lisäksi työvaiheisiin kuuluvat mahdolliset mallien hankkimiset, lokaation etsimiset, kuvaukset mahdollisesti useammassa lokaatiossa, äänen viimeistely, editointi, spiikkaukset ja tarvittavat tekstitykset.

Päkä Rehuun ja hänen yritykseensä voit tutustua täällä: https://www.pakarehu.fi/.

Me Design Inspiksellä olemme myös tehneet useita yritysvideoita, kuten esimerkiksi tämän Kaukovainion aluetta esittelevän videon: https://www.ouka.fi/oulu/kaukovainio/.

Mikäli kiinnostuit videon tilaamisesta yrityksellesi, ota rohkeasti yhteyttä!

Tsekkaa myös nämä artikkelit